Урочиста церемонія вручення свідоцтв та сертифікатів звільненим у запас військовослужбовцям - випускникам курсів перепідготовки 9 липня відбулася в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ).

Як повідомили в ХПІ, перепідготовка пройшла на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти при ХПІ. Курси з перепідготовки військовослужбовців були створені при інституті за ініціативи Центру перепідготовки та соціальної реабілітації Хмельницького національного університету. За спеціальністю "Менеджмент підприємницької діяльності" курси закінчили 21 чол., "Маркетинг" - 18 осіб, "Комп'ютерні системи та мережі" - 21 чол. Обсяг викладання склав близько 500 годин на кожного курсанта. З 15 вересня розпочнеться новий курс. Заяви вже подали 15 осіб.

Як зазначив військовий аташе з питань оборони Данії в Україні Ове Бак Хансена, кошти на перепідготовку військовослужбовців в Україні виділяє уряд Данії, керує ними НАТО. "В Україні йде скорочення чисельності Збройних сил, тому потрібно вжити заходів, щоб офіцери не стали безробітними. Одна з причин роботи програми в тому, що безробітні офіцери можуть бути залучені в мафіозні структури, що викличе напруженість в суспільстві. Після перепідготовки офіцерам набагато легше знайти роботу ", - зазначив О. Хансен.

Довідка "SQ". Програма перепідготовки фінансується за рахунок трастового фонду програми НАТО "Партнерство заради миру". Хмельницький центр адаптації був створений у 2006 р. за ініціативою НАТО. У 2009 р. вперше була проведена перепідготовка за межами центру - в Харкові. За рік у Харкові підготовку проходять близько 120 колишніх військовослужбовців.