В Харькове открыли надувной памятник против насилияНаціональна інформаційна кампанія проти насильства відбулася 9 червня в Харкові. Акція реалізується проектом Європейського союзу "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент" і Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту в Україні. У рамках кампанії на пл. Архітекторів відбулося відкриття "Пам'ятника людяності". Надувна арт-конструкція у вигляді сплетених рук, за словами організаторів, символізує об'єднання українців проти насильства. Волонтери проекту роздають на вулицях міста інформаційні матеріали про насильство і малинові браслети, які також є знаком солідарності і підтримки тих, хто проти насильства.

У старті акції, зокрема, взяли участь керівник згаданого проекту Євросоюзу Рік Флінт, директор Харківського обласного центру молоді Євген Шаньшин, голова харківського відділення всеукраїнського благодійного "Фонду допомоги жертвам насильства" Ірина Романова, заступник начальника Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Шеломков, молодь та всі охочі.

В Харькове открыли надувной памятник против насилия В Харькове открыли надувной памятник против насилия
В Харькове открыли надувной памятник против насилия В Харькове открыли надувной памятник против насилия

Довідка "SQ". Кампанія почалася 3 червня в Києві. Також акція пройде в Донецьку, Львові, Одесі та Сімферополі (АР Крим).