У Харкові вперше в Україні будуть допомагати не тільки жертвам насильства, а й людям, які здійснили його. З ними будуть проводити спеціальні тренінги в кабінеті консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству, який почне працювати 10 червня. Про це 9 червня повідомила журналістам голова Харківського відділення всеукраїнського благодійного "Фонду допомоги жертвам насильства" Ірина Романова. "Так ми хочемо побороти насильство", - підкреслила вона.

З людьми, котрі скоїли насильницькі дії, від трьох до шести місяців будуть займатися спеціально навчені соціальні педагоги та психологи. "Вони будуть працювати за корекційною програмою, розробленою нашою організацією, проектом ОБСЄ та управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, - зазначила І.Романова. - Методика полягає в тому, щоб допомогти людям контролювати свою агресію. Людину потрібно навчити не досягати такого рівня гніву, коли можна вдарити, образити. І другий момент - навчити сім'ю, що якщо тато прийшов напідпитку, то не треба провокувати його, щоб не стати жертвами". І.Романова додала, що люди будуть підписувати договір про те, що вони згодні пройти тренінг.

Кабінет консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству буде працювати за адресою: вул. Гамарника, 6-А, 6 поверх.

Довідка "SQ". За словами заступника начальника Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Анатолія Шеломкова, в області у 2009 р. за вчинення насильницьких дій у сім'ї до адміністративної відповідальності було притягнуто 2 тис. 810 осіб, у 2010 р. - більше 3 тис. 400 осіб.

9 червня у Харкові стартувала національна інформаційна кампанія проти насильства.