В Харькове открыта мемориальная доска С.КоролевуУрочисте відкриття меморіальної дошки конструктору ракетно-космічної галузі Сергію Корольову відбулося 8 квітня на території державного науково-виробничого підприємства "Об'єднання "Комунар". Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

У церемонії відкриття взяли участь директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради Андрій Проскурін, генеральний директор ДНВО "Об'єднання "Комунар" Любомир Сабадош, а також ветерани підприємства.

За словами А.Проскуріна, меморіальна дошка створювалася силами підприємства і на його виробничих потужностях. "Відкриття меморіальної дошки цьому видатному конструктору - знакова подія для нашого міста, так як харківська промисловість безпосередньо пов'язана з космічною галуззю", - зазначив А.Проскурін

Довідка "SQ". Сергій Павлович Корольов - учений, конструктор та організатор виробництва ракетно-космічної техніки та ракетної зброї СРСР, основоположник практичної космонавтики. Народився 12 січня 1907 р. у Житомирі. Закінчив Московське вище технічне училище (МВТУ) імені Н.Е.Баумана. 27 червня 1938 р. арештований року за звинуваченням у шкідництві. Завдяки його ідеям вперше в світі був здійснений запуск штучного супутника Землі і першого космонавта Юрія Гагаріна.