Євген Нікітенко, підозрюваний у подвійному вбивстві в Малій Данилівці (Харківська обл.), став другою людиною, яку підозрювали у вбивстві і виправдали на Харькощині протягом останніх трьох років. Про це 8 квітня повідомив "SQ" адвокат Володимир Сунцов, який вів справу.

За його словами, його підзахисний, 40-річний таксист Є.Нікітенко, більше двох років знаходився під вартою за звинуваченням у подвійному вбивстві. У березні 2008 р. двоє зловмисників - чоловік і жінка - сіли в таксі до Є.Нікітенко в Дергачах і попросили відвезти їх у Малу Данилівку. Коли машина заїхала в безлюдний район, чоловік, який сидів на задньому сидінні, спробував задушити Є.Нікітенка ременем, однак ремінь порвався, і Є.Нікітенко вдалося втекти. Після цього зловмисники на грунті невдачі посварилися, почали битися і порізали один одного ножем. Від отриманих ран чоловік помер на місці, жінка - наступного дня в лікарні.

Є.Нікітенко 18 листопада 2008 р. взяли під варту за звинуваченням у двох вбивствах: слідство вважало, що одне було скоєно при перевищенні меж необхідної оборони (ст. 118 КК України), друге - щоб прибрати свідка першого вбивства (ст. 115 КК України ). Справу розслідували близько 2,5 років. У результаті Апеляційний суд Харківської обл.наприкінці лютого виніс виправдувальний вирок. За словами В.Сунцова, з 2008 р. це другий виправдувальний вирок у справі про вбивство: у листопаді 2008 р. Апеляційний суд виправдав тракториста Михайла Жиденка, якого звинувачували у вбивстві міліціонера.

"У справі було багато штучних доказів і грубих порушень. Думаю, було чиясь вказівка ​​посадити мого підзахисного, однак суд вирішив інакше. Вирок читали п'ять годин, після чого мого підзахисного звільнили з-під варти в залі суду", - зазначив В.Сунцов.