Возле купели в Саржином Яру установили большую икону Богородицы Урочисте відкриття та освячення ікони Пресвятої Богородиці відбулося 8 червня на території Саржиного Яру в Харкові. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, церемонію освячення ікони провів вікарій Харківської єпархії Української православної церкви, архієпископ Ізюмський Онуфрій.

У заході взяли участь перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін, головний архітектор міста Сергій Чечельницький. "Спілкуючись з мешканцями цього району, ми неодноразово чули побажання, щоб таке святе місце в Саржиному Яру було облаштоване. Тому ми доклали певних зусиль, і з'явилося зовні не розкішне, але дуже дороге для душі і для серця кожного віруючого харків'янина місце", - зазначив О.Кривцов.

Довідка "SQ". Саржин Яр - балка довжиною більше 12 км з пологими схилами. Відокремлює Павлово Поле від Нагірного району Харкова. Відомий джерелом мінеральної води. Місце масового відпочинку харків'ян. У 2010 р. у Саржиному Яру була проведена масштабна реконструкція.