Завтра, 8 червня, в України відбудеться тестування з математики. Як повідомив Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти, в Харківській області на тестування з математики зареєструвалося 10 тис. 820 осіб. Тестування пройде в 38 пунктах, у 725 аудиторіях, обслуговувати процес будуть 1 тис. 766 педагогів.

Як повідомив на своєму сайті Український центр оцінювання якості освіти, незважаючи на постійні попередження, деякі випускники приходять на пункти тестування без повного пакету документів. Тому центр ще раз нагадав, що допуск до пункту тестування здійснюється на підставі оригіналів таких документів: документа, що посвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження, серія і номер якого зазначені в сертифікаті); сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання 2011 р.; запрошення-перепустки. Без повного пакету документів охочі взяти участь у тестах не будуть допущені до їх здачі.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. проходить в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов).
Тести з української мови та літератури пройшли у дві сесії 2 і 3 червня, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) - 6 червня, з математики пройдуть - 8 червня, російської мові - 10 червня, біології - 14 червня, історії України - 16 червня, фізики - 20 червня, географії - 22 червня, хімії - 24 червня. Кожен абітурієнт міг записатися на 5 тестувань. До 5 липня учасники оцінювання отримають результати тестів. У 2011 р. буде збільшено час на виконання тестів з історії України та географії (до 150 хв.) та зменшено кількість завдань з 51 до 46 у тестах з іноземних мов.

У 2011 р. для участі в зовнішньому незалежному тестуванні в Харківській області зареєструвалося 14 тис. 404 абітурієнти.

На сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти розміщені карти із зазначенням пунктів тестування та зазначений транспорт, на якому можна доїхати до цих пунктів. Абітурієнтам рекомендують заздалегідь дізнатися про маршрути проїзду до пунктів тестування. Початок зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів- об 11.00. Допуск до пункту тестування триватиме з 10.10 до 10.45. На тестування бажано взяти з собою дві-три капілярні або гелеві ручки з чорнилом чорного кольору і маленьку прозору пляшку з питною водою.