Медіа-тур для європейських журналістів об'єктами Євро-2012 пройшов 7 червня в Харкові. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

У турі, який пройшов за рік до початку турніру, взяли участь близько 50 представників ЗМІ з Великобританії, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі та Франції. Також у заході брали участь операційний директор УЄФА Мартін Кален, менеджер УЄФА в Україні Бо Сундстрем, директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Європейським журналістам показали кілька об'єктів, які будуть задіяні в Євро-2012, зокрема, пл.Свободи. "Під час Євро-2012 ця площа буде фан-зоною. У нас великий досвід проведення тут масових заходів за участю сотень тисяч людей, тому я впевнений, що і в дні Євро-2012 тут буде цікаво", - заявив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов.

Також журналісти взяли участь у презентації Харкова як міста, що приймає Євро-2012, яка пройшла у Харківській міськраді, і відвідали стадіон "Металіст" і тренувальну базу ФК "Металіст".

Як заявив на презентації Харкова міський голова Геннадій Кернес, місто буде готове надати будь-які послуги уболівальникам з різними смаками. Мер Харкова відзначив: "У нашого міста є що показати і є що запропонувати. Харків удостоєний нагород Ради Європи - це визнання нашої роботи, визнання того, що місто цікаве і за межами нашої країни". За словами мера, Харків має розвинену культурну інфраструктуру, здатну задовольнити запити українських та іноземних уболівальників. "Я впевнений, що Харків надовго запам'ятається гостям нашого міста. Але що не забудеться точно - це красивий футбол, який гості побачать на головній спортивній арені Харкова під час проведення Євро-2012", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Раніше європейські журналісти побували у Львові та Донецьку, а сьогодні, 7 червня, після знайомства з Харковом відвідають Київ. Після відвідування столиці журналісти і представники УЄФА вирушать у тур польськими містами, які приймають чемпіонат.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.