Політолог Володимир Фесенко, який очолював центр політичних досліджень "Пента", став новим директором Київського інституту проблем управління ім.Горшеніна. Про це він повідомив на прес-конференції в "УНІАН".

За словами В. Фесенка, він погодився перейти до Інституту Горшеніна, тому що його пов'язують давні партнерські стосунки з попереднім директором Інституту Горшеніна Костем Бондаренком. "З огляду на це, виникла ідея працювати разом, виникла ідея асоційованого партнерства Інституту Горшеніна та центру" Пента ", - відзначив він. Політолог підкреслив, що в даному випадку на прикладі двох аналітичних центрів планується продемонструвати зразок цивілізованого партнерства, цивілізованого об'єднання, і саме цього не вистачає українському бізнесу. Він зазначив, що Інститут Горшеніна продовжить розвиток зв'язків з європейськими партнерами, а також буде розвивати регіональну мережу аналітичних центрів, яка і без того є найбільшою в Україні.

Довідка "SQ". Директор Інституту імені Горшеніна Кость Бондаренко в травні став заступником голови партії "Сильна Україна", після чого залишив посаду директора інституту.

В. Фесенко - уродженець Лозовій Харківської області. У 1981 р. закінчив Харківський державний університет (спеціалізація - викладач історії і суспільствознавства). У 1986 р. закінчив аспірантуру в Київському держуніверситеті ім.Т.Шевченка. Кандидат філософських наук. Стажувався в Інституті Гаррімана (Колумбійський університет) і університеті Квінз (Канада). Автор більше 60 наукових і методичних публікацій. У 1990-2000 рр. був доцентом кафедри історії України та політології Української інженерно-педагогічної академії (з лютого 1995-го - за сумісництвом). У 1993-1999 рр. - координатор програм напряму "Громадянське суспільство" у Харківському регіональному відділенні міжнародного фонду "Відродження". У 1999-2002 рр. - доцент кафедри прикладної соціології соціологічного факультету Харківського національного університету ім.В.Каразіна. У 2001-2002 рр. - заступник директора бюро політичного консалтингу "Пента". У 2003-2010 рр. - голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента".