"TUI Travel" отказалась бронировать три тысячи номеров в харьковских отелях на время Евро-2012Офіційний оператор з розміщення гостей та учасників Євро-2012 - компанія "TUI Travel" - відмовився бронювати номери в багатьох харківських готелях на час Євро-2012. Про це 7 березня повідомив журналістам директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко.

Зокрема, "TUI Travel" відмовилася бронювати номери в готелях "Вікторія", "Глорія", "Сафарі-1", "Сафарі-2", "Космополіт", "Баден-Баден", "Національ", "Парус Максі" , "7 вітрів", "Арена", "Сосновий гірка", "ЗС Клуб", "Полюс", у гуртожитках юридичної академії і академії міського господарства. Всього оператор відмовився від бронювання близько 3 тисяч номерів.

Як зазначив О.Нечипоренко, оператор з розміщення скористався пунктом у контракті, яким була передбачена можливість відмови від бронювання номерів до 1 березня. "Це пов'язано з тим, що до Харкова приїде значно менше цільових груп УЄФА, ніж очікувалося", - підкреслив О.Нечипоренко. Він додав, що відмова "TUI Travel" від бронювання дозволила знизити ціни в харківських готелях. Середня ціна зараз становить 40-60 євро за номер.

Директор Департаменту з підготовки до Євро-2012 також зазначив, що тепер готелі, номери яких відмовилася бронювати "TUI Travel", можуть самі здавати номери, тим більше, що іноземні вболівальники вже почали самостійно бронювати номери в цих готелях. У той же час "TUI Travel" підтвердив бронювання номерів майже у 20 харківських готелях. Зокрема, в "Kharkiv Palace", "Superior Golf Hotel", "Carnaval resort", "Урарту", "Аркада", "Особняк", "Big House", "Млин", "Дубовий гай", "Елат", "Теремок", "VIVA", "Sun Lidht", "Харків", "4 кімнати", "Мир", "Локомотив", "Аврора", "Британія".

Довідка "SQ". Згідно з вимогами УЄФА до Харкова, готельний комплекс міста повинен складати: 1240 номерів категорії "5 зірок", 1315 - "4 зірки", 210 - "3 зірки". На 9 лютого офіційний оператор з розміщення гостей та учасників Євро-2012 "TUI Travel" уклав договори на 2 тис. 165 номерів (43 готелі) з 2 тис. 765 необхідних.

Як заявив 9 лютого О.Нечипоренко, кілька харківських готелів, серед яких - готельно-ресторанний комплекс "Baden-Baden" і готель "Росинка", судяться з "TUI Travel". "Ці готелі уклали договори з "TUI Travel", але тепер не зацікавлені у співпраці з цим оператором, оскільки ця організація, м'яко кажучи, не дуже дбає про їхні інтереси, і намагаються розірвати ці угоди. Тому зараз йдуть судові розгляди", - розповів О.Нечипоренко.

Також раніше О.Нечипоренко заявляв, що Харків не задовольняє співпрацю з "TUI Travel". За його словами, з 100% законтрактованих харківських готельних номерів реально продано всього 11%. "Усе інше "TUI Travel" тримає. Для чого вони притримують ці номери, незрозуміло: чи то спекулятивне очікування, чи то якісь інші цілі", - зазначив О.Нечипоренко. Він підкреслив, що є люди, які мають квитки на матчі Євро-2012, але не можуть оселитися в готелях. Окрім того, є інформація про те, що "TUI Travel" торгує харківськими номерами втричі і вчетверо дорожче, ніж їх викуповує. Наприклад, законтрактувавши по 60 євро номери гуртожитку юридичної академії, "TUI Travel" продала їх по 240 євро.