Представники харківських пасажирських перевізників (у тому числі КП "Харківський метрополітен" і ХКП "Міськелектротранс") 6 липня під час зустрічі обговорили низку транспортних проблем. Про це 6 липня повідомили "SQ" у КП "Харківський метрополітен".

Як повідомили в метро, головним питанням зустрічі стало намічене на серпень відкриття пасажирського пересадочного терміналу на ст.метро "Холодна гора". Було відзначено, що рівень обслуговування пасажиропотоку (він становить близько 200 тис.осіб/добу) в районі станції після відкриття терміналу стане вище. Учасники зустрічі відзначили, що термінал буде відкритий вчасно, і він дозволить уникнути заторів у години пік та істотно знизить ризик виникнення нещасних випадків на дорозі. "Відкриття нового пересадочного терміналу - перший крок до створення єдиної транспортної системи і впровадження європейських стандартів транспортного обслуговування", - відзначили учасники зустрічі.

За інформацією метрополітену, на зустрічі обговорили також проблеми страхування пасажирів, дотримання графіка руху водіями. Були сформовані спільні вимоги до зовнішнього вигляду і культурі водіїв: відсутність шкідливих звичок, охайний зовнішній вигляд, ввічливість до пасажирів.

Довідка "SQ". Пересадочний термінал на ст. "Холодна гора" з'єднає метрополітен і маршрутні автобуси в єдину мережу. Поруч з виходами з підземки побудують павільйон зі скляними навісами. У терміналі одночасно розмістяться 15 автобусів або маршруток. Пасажири, виходячи з метро, будуть потрапляти на автобусну зупинку. Оплачувати проїзд можна буде за допомогою карток метро.

Надалі пересадочні термінали планується побудувати біля ст.метро "Метробудівників" та "Спортивна", на ст.метро "Героїв Праці" (біля кінотеатру "Познань"), на автостанції біля ст.метро "Пролетарська", а також у центрі Харкова - біля ст.метро "Радянська".