Інформаційна кампанія проти насильства між близькими людьми пройде 9 червня в центрі Харкова (вул. Пушкінська 42, біля фонтану, початок - о 12.00). Про це повідомили "SQ" у громадській організації "Фундація регіональних ініціатив". Як повідомив координатор акції Юрій Сулима, в рамках кампанії пройде церемонія відкриття надувної арт-конструкції "Пам'ятник людяності" (2,5 на 3 м). Пам'ятник у вигляді сплетення рук буде символізувати об'єднання українців проти насильства між близькими людьми.

Символічно загримовані промоутери під час і після церемонії будуть роздавати перехожим спеціальний знак єднання - малинові браслети "Залишайся людиною". Браслети стануть демонстрацією відмови від насильства щодо близьких. За словами Ю.Сулими, очікується, що в акції візьмуть участь близько 200 осіб. "Ми заготовили близько 1,5 тис. рожевих браслетів. Ми будемо їх роздавати учасникам акції і перехожим", - зазначив координатор.

За даними фонду, у заході візьмуть участь перший заступник голови Державної служби молоді і спорту України Сергій Глущенко, керівник проекту ЄС "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент" Рік Флінт, заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Наталія Герасимчук, заступник начальника Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Шеломков.

Учасникам акції презентують національний соціальний проект "Давай разом!", який покликаний сприяти розвитку здорової і відповідальної поведінки серед дітей та молоді, запобіганню насильства, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми, а також боротьбі з расовою дискримінацією в рамках Євро-2012.

Довідка "SQ". Як повідомили в ФРІ, в рамках кампанії будуть відкриті пам'ятники проти насильства в Києві, Львові, Сімферополі, Одесі, Донецьку та Харкові. Планується роздати 500 тис. малинових браслетів по всій Україні. Соціальна кампанія реалізується спільно Проектом Європейського Союзу "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент" і Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту України.