Цветочная эмблема Евро-2012 украсила Университетскую горку в Харькове
Квіткова клумба з логотипом чемпіонату Євро-2012 відкрита сьогодні, 6 червня, на Університетській гірці в Харкові. Як розповів журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, було висаджено більше 22 тис. килимових квітів.

В.Кітанін відзначив, що висаджувати квіти на схилах дуже важко, але в Харкові вже є досвід влаштування таких клумб. "З боків є підставки, на них лягає трап, і квіткарі точково висаджують квіти за ескізом", - зазначив директор департаменту. За його словами, клумбу ще будуть доопрацьовувати. "Є доручення харківського міського голови, щоб на цій клумбі були прапори Польщі та України. Ми з головним архітектором міста Сергія Чечельницького обдумуємо це питання, і приблизно за три тижні можна буде показати дещо нове в цьому питанні", - підкреслив В.Кітанін.

Довідка "SQ". Квіткова клумба у вигляді логотипу Євро-2012 на Університетській гірці відкривається другий рік поспіль. Загальна площа клумби - 42, 4 м. кв. Логотип Євро-2012 - інтелектуальна власність Союзу європейських футбольних асоціацій, тому посадка клумби виконана з офіційного дозволу УЄФА.