Шоу світломузичних фонтанів у відкритій водоймі та феєрверк завершать етнічно-мистецький фестиваль "Печенізьке поле", який відбудеться 15 вересня у сел.Печеніги Чугуївського району Харківської області. Як повідомив 5 вересня журналістам режисер фестивалю Олександр Бінус, шоу 25-метрових фонтанів під музику українських авторів буде створено за московською розробкою.

На фестивалі діятимуть різні тематичні майданчики. На одній із них ("Музична застава") виступлять фольклорні колективи з різних куточків Слобожанщини. Там же відбудеться конкурс баяністів, гармоністів та акордеоністів. На майданчику "Співочій майданчик" ведучий Ігор Кондратюк проведе «Караоке на майдані" (вестиметься телевізійний запис цієї програми). Для гостей фестивалю на його території буде організовано п'ять точок безкоштовного фотографування. Знімки можна буде отримати через інтернет. Також у програмі "Печенізького поля" - поросячі перегони, майстер-класи з гончарства, лозоплетіння, ткацтва, вишивки, ковальської майстерності. Для дітей проводитиметься шоколадний майстер-клас, на якому вони зможуть самостійно виготовити медаль фестивалю або цукерку. Також для дітей планують організувати контактний зоопарк.

За словами Бінуса, переможці фестивальних конкурсів зможуть виграти подарункові сертифікати, які потрібно буде обміняти на призи в "Цаповій крамничці". Як додала директор Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко, на фестивалі також відбудеться конкурс на найкращий оберіг "Печенізького поля", для якого кожен район області виготовить солом'яну композицію.

Бінус розповів, що перед концертом на головній сцені пройде конкурс "Козацька сила" за участю українських силачів на чолі з Василем Вірастюком, силачів із країн ближнього зарубіжжя та глядачів. Потім відбудеться урочисте нагородження кращих учасників фестивалю та переможців конкурсів. На концерті виступлять групи "Асканія Нова", "Рвані хутра", "Mad Heads XL", "Скрябін", "Тік", шоу барабанщиків "Rhythmmen" і співачки, фіналістки телевізійних шоу Марія Яремчук та Ілларія. Ведучим концерту буде учасник гурту "Скрябін" Кузьма.

Програму фестивалю, карту-схему його території та інформацію про те, як дістатися місця, можна подивитися на сайті "Культурна столиця".

 

Довідка "SQ". Етно-художній фестиваль "Печенізьке поле" традиційно проводиться у вересні на березі Печенізького водосховища. Минулого року відбувся ювілейний, 10-й фестиваль. На водах Печенізького водосховища встановлюється головна сцена фестивалю, на якій протягом дня виступають різні творчі колективи та гості фестивалю. Минулого року виступали групи "Тамдемі", "Dream West", "Село i люди", "Мандри", "Lama", "Гайдамаки" та "Друга рiка".