Невідомий в ніч на 5 липня пошкодив харківську клумбу з логотипом Євро-2012, яка розташована на пл.Пролетарській, на схилі Університетської гірки. Про це 5 липня повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. За його словами, невідомий витоптав центральну частину клумби і проїхався по ній вниз. На квітковому логотипі були чітко видні сліди взуття.

Як зазначив В. Китанін, були ушкоджені понад 3 тис. квітів. Вартість кожної квітки складає близько 2,5 грн. Зараз співробітники КП "Харківзеленбуд" працюють на місці. На відновлення малюнка знадобиться до трьох днів.

"Це вже не просто хуліганство, а навмисні дії. Комусь дуже не подобається, що ми створюємо для харків'ян красу. І тому керівництвом міста буде вжито заходів, щоб не допустити більше подібного", - підкреслив директор Департаменту міськради.

На місці скоєного акту вандалізму працювала оперативно-слідча група міліції. Правоохоронці зафіксували, що залишилися сліди, відбитки. За словами В. Кітаніна, керівник міського управління МВС має намір встановити постійний патруль поблизу клумби з логотипом Євро-2012.

Довідка "SQ". Квіткова клумба у вигляді офіційного логотипу Євро-2012 була урочисто відкрита в Харкові 7 червня. Відкриття клумби було приурочене до дворіччя до початку фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, який пройде в Польщі та Україні.

У ніч на 16 червня після сильного дощу невідомий пошкодив клумбу, проїхавшись по ній ногами. В результаті чого було пошкоджено 2 тис. 385 квітів. Співробітники КП "Харківзеленбуд" протягом дня відновлювали всі насадження.