Гроші на ремонт приміщень та закупівлю нового медобладнання для Харківської обласної клінічної лікарні буде виділено з обласного бюджету 2010 р. Про це 5 липня заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма. За його словами, до кінця липня в основному стаціонарному корпусі лікарні планується замінити всі вікна на металопластикові. Крім того, в 2010 р. планується побудувати перехід з основного стаціонарного корпусу до діагностичного.          І. Шурма зазначив, що ремонтні роботи з оновлення лікарні займуть декілька років.

Також 5 липня медустанову оглянув голова ХОДА Михайло Добкін. "Я знав, що обласна клінічна лікарня знаходиться не в дуже хорошому стані, але навіть не міг припустити, що там все настільки погано. Сьогодні я дав завдання зробити вибірку з фінансування капітальних витрат обласної лікарні за останні п'ять років. Присутній на сесіях обласної ради як харківський міський голова, я чув, що на лікарню виділялися чималі гроші, але куди вони пішли, незрозуміло: ремонти не проводилися, обладнання не купувалося", - відзначив М. Добкін.

За його словами, санітарний стан лікарні також незадовільний, зокрема, він наголосив на "дахах, що протікають, жахливому стані інженерних мереж, неможливості нормальної стерилізації обладнання, нестерпних умовах в палатах для пацієнтів і відсутності умов для нормальної роботи медперсонала". "При цьому основне і сучасне медичне обладнання використовувалося виключно в комерційних цілях, і за кожний вид діагностики потрібно було платити дуже великі гроші", - підкреслив Добкін.