На Бурсацком спуске установили градусник с часамиНа будівлі біля станції метро "Історичний музей" у Харкові завершено монтаж градусника з годинником. За інформацією "SQ", установку градусника повністю завершили на вихідних. Сьогодні, 5 червня, група робітників за допомогою автомобільного підйомника встановила на будинку плакат із запрошенням приїжджати на Євро-2012 до Харкова.

За даними робітників, установка плаката - це останній етап ремонту фасаду будівлі до Євро-2012.

Як раніше повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, новий градусник буде більш економним у плані витрат електроенергії. "Якщо старий градусник був ламповим і споживав 11 кВт на годину, то новий буде працювати на світлодіодах і споживати 3 кВт на годину", - зазначив В.Кітанін.

Довідка "SQ". Градусник висотою 16 м, що показує температуру навколишнього повітря, був виготовлений 1976 р. у Харківському інституті метрології. Розміщується на стіні будинку біля ст. метро "Історичний музей". 4 серпня 2011 р. його зняли для реконструкції. Спочатку оновлений термометр планувалося повернути на місце до Дня міста (23 серпня), проте у результаті його встановили пізніше - в листопаді. Потім цього градусник знову демонтували для продовження реконструкції. Рішенням сесії Харківської міськради на його ремонт було виділено 780 тис.грн. У лютому 2012 р. головний архітектор міста Сергій Чечельницький заявив, що градусник встановлять після того, як відремонтують фасад будівлі, на якому він знаходиться.