Питання про створення Музею актриси Людмили Гурченко зараз розглядається в Харкові. Про це 5 травня, відповідаючи на питання "SQ", повідомила журналістам директор Департаменту культури Харківської міськради Світлана Бабицька.

За її словами, до міськради надійшли пропозиції від харків'ян створити такий музей. "Створення музею тягне за собою виділення приміщення, збір експонатів, тому це не питання одного дня. Але безперечно Людмила Гурченко - це та людина, яка заслуговує, щоб харків'яни пам'ятали її і знали про її життя і творчості максимально багато", - зазначила С.Бабицька.

Довідка "SQ". Л.Гурченко народилася 1935 р. у Харкові. У кіно дебютувала 1956 р. у фільмі "Дорога правди". У тому ж році вона знялася у фільмі "Карнавальна ніч" і запам'яталася піснею "П'ять хвилин". Серед інших відомих кінострічок Л.Гурченко - "Вокзал для двох", "Кохана жінка механіка Гаврилова", "Сибіріада", "Моя морячка". 24 серпня 2010 р. Л.Гурченко востаннє виступила перед харків'янами на святковому концерті, присвяченому Дню міста, Дню визволення Харкова від фашистських загарбників і Дню незалежності України.

30 березня на 76-му році життя актриса померла.