Залізничники Росії та Україні шукають нові способи перекриття нелегального трафіку контрабанди, пропонуючи, щоб пасажири електричок Бєлгород - Харків і Харків - Бєлгород робили пересадку на кордоні. Про це повідомили у ВАТ "Приміська пасажирська компанія "Черноземье" (входить у структуру ВАТ "РЖД"), повідомив сайт "Агентство Бізнес Інформації".

За даними сайту, контрабандисти перевозять у приміських поїздах великі партії нелегальних товаров. Порушники, завантажуючи та вивантажуючи контрабанду, затримують рух електричок, зокрема, зриваючи стоп-кран. Крім того, затримувати склади змушені і митники, перевіряючі об'ємні партії вантажів.

Як повідомили в пасажирській компанії, планується, що кожна з країн буде перевозити пасажирів тільки по своїй території, а на кордоні - у російській Наумівці та українській Козачій Лопані, буде організовано пересадку пасажирів. Зараз іде узгодження нового графіка руху поїздів. 8 червня в Бєлгороді (Росія) пройде нарада, на якій обговорять це питання. Планується, що безпересадочний маршрут експреса "Князь Володимир" буде залишений, оскільки пасажири поїзда проходять прикордонний контроль на початковій і кінцевій станціях.