Президент картинг-клубу "Піонер" Ігор Плохов:

- Цього року картинг-клуб "Піонер" відзначає своє 9-річчя. Клуб вже завоював популярність серед шанувальників автоспорту в Харкові та в Україні. У цьому заслуга наших пілотів - учасників змагань на всіх рівнях. До традиційних чемпіонатів клубу серед аматорів приєднуються все нові члени. Крім того, картинг-клуб "Піонер" виступає у професійних гонках, в чемпіонатах України виступають наші вихованці, від наймолодших до дорослих пілотів. Напередодні професійного свята журналістів ми спільно з журналом "Avto EVO" хочемо подарувати їм уже традиційні змагання "Картинг-Медіа 2010". Цього року в змаганнях візьмуть участь 11 команд. Змагання проводяться в чоловічому, жіночому і командному заліках. Ми очікуємо, що, як і в попередні роки, будуть сильні автомобільні ЗМІ, тому ми придумали приз для команди, яка "поб'є" автомобільні ЗМІ. Крім того, ми завжди робимо акцент на наближення наших змагань до гонок "Формули-1", цього року ми плануємо зробити таке нововведення, як сигналізація прапорами. І вам, шановні учасники, доведеться вивчити значення тих кольорових прапорців, якими розмахують під час трансляції "Формули-1". Я сподіваюся, що наші змагання будуть красиві, і пілоти покажуть чесну, але цікаву боротьбу. Ми запрошуємо всіх учасників провести тести. Для цього ми надаємо можливість відвідати клуб "Піонер" та потренуватися. Бажаю всім перемоги і позитивних емоцій!

Головний редактор журналу "Auto EVO" Ігор Кравцов:

- Раніше наша команда була тільки учасником цих змагань, і я можу підтвердити, що вони стали традиційними, і в них завжди приємно брати участь. Змагання проводяться дуже коректно, завжди спостерігається боротьба й інтерес. Так було завжди і, сподіваюся, цього року в цьому відношенні нічого не зміниться. Але цього року мені ще приємно бути співорганізатором цих змагань. Завдяки спільним зусиллям, сподіваюся, що ці змагання будуть цікаві, пізнавальні і повні боротьби.
Директор картинг-клубу "Піонер" Юрій Криворучко:

- Перш за все, хочу привітати журналістів з професійним святом, хочу побажати успіхів у вашій нелегкій справі. Хотілося б побажати також зміцнення зв'язків ЗМІ з аматорським автоспортом, зокрема, з картингом. На майбутніх змаганнях ми хочемо вас бачити в міцному здоров'ї і відмінному настрої. Бажаю всім перемоги і позитивних емоцій!Спортивний директор картинг-клубу "Піонер" Олександр Кравченок:

- Спочатку кілька слів про нашу школу картингу, яка існує в картинг-клубі "Піонер". Особливістю нашої школи є те, що учні буквально з перших днів приступають до управління картом. Так, наприклад, за часів СРСР до водіння діти допускалися після 6-місячного навчання. Вік наших учнів - від п'яти років нижня планка, а верхня - необмежена. Минулого гоночного сезону у складі спортивної клубу виступив у вищій лізі чемпіонату України Дмитро Кір'янов у віці 4,5 років. А шестирічний Єгор Козир став наймолодшим призером чемпіонату України за всю історію його проведення. Один з тренерів нашого клубу Олександр Кравченок після 30-річної перерви у віці 46 років також підкоряв гоночні простори. Наші учні, яких налічується більше 60, складають серйозну конкуренцію в аматорському чемпіонаті України.

А зараз перейду ближче до регламенту, за яким будемо проводити майбутні змагання. Всі учасники пройдуть відбіркові заїзди, які дадуть право на участь у півфінальному заїзді. На відбіркові та півфінальні заїзди організатори представляють шість машин, які будуть розставлені в залежності від їх потужності. Тобто, першою буде стояти найповільніша машина, а останньою - найсильніша. Ви пройдете відбіркові заїзди, і якщо наберете певну кількість очок, то пройдете в півфінал. Після півфінального заїзду ми також проведемо відбір по три людини, які складуть фінальний заїзд. Більш докладну інформацію надамо на місці проведення змагань.

- Скільки років проходять ці змагання, і чим кожен рік відрізнявся від попереднього? Якою буде відмінність цього року?

І. Плохов: - Ми проводимо змагання з 2004 р. з деякими перервами. Кожен рік додаються нові учасники, нові переможці. Кожен рік рівень змагань підвищується. Цього року ті, хто будуть брати участь, дійсно відчують себе професійними спортсменами, наскільки це можливо зробити в наших умовах.

- Наскільки суворим буде суддівство, чи буде відрізнятися суддівство чоловічих і жіночих заїздів?

А. Кравченок: - Суддівство у нас незалежне і все перед ним будуть рівними. Якщо ви будете уважно слухати правила, які ми розповімо на трасі, то проблем у вас не виникне.

- Ви сказали, буде приз команді, яка "поб'є" автомобільні ЗМІ. Який?

І. Плохов: Це сюрприз! Насправді, буде дуже багато цікавих призів, варто поборотися. А для тих, хто "поб'є" автомобільні ЗМІ, буде ще одна цікава пропозиція!

- О котрій починається турнір і як довго триватиме?

- Збори учасників об 11 годині в суботу. Плануємо десь 3-4 години, все залежить від самих учасників. У команді буде по три людини - два хлопчики, одна дівчинка.

Після прес-конференції відбулося жеребкування учасників заїздів в чоловічому та жіночому заліках.