В Харькове прошел "Марш протеста против строительной мафии"Харківська громадська організація "Зелений фронт" 3 квітня провела "Марш протесту проти будівельної мафії", який одночасно проходив у кількох містах Росії та України. Акція почалася з мітингу на переїзді Малої південної залізниці у харківському Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького. Потім колона учасників маршу пройшла до центрального входу Парку Горького, де відбувся ще один мітинг з приводу реконструкції парку та забудови лісопарку. Далі учасники акції пройшли по вулиці Сумській і вийшли на площу Конституції.

"Зараз у Харкові масово знищуються зелені насадження, пам'ятники історії, парки і сквери. За Дзеркальним струменем по проекту має виникнути якийсь паркувально-молитовний комплекс, на пл.Конституції скоро будуть прибрані
пам'ятники і танки, і виникне якийсь супермаркет. У місті діє "будівельна мафія", яка в одній зв'язці з міською владою. У результаті харків'ян позбавляють місць відпочинку, свіжого повітря, замість того будуються розважальні комплекси", - заявив активіст "Зеленого фронту" Юрій Кальченко.

За його словами, у цей день представники екологічних рухів і громадських організацій провели марші протесту в Києві та Одесі (Україна), а також Москві, Рязані, Самарі, Санкт-Петербурзі, Сочі, Ярославлі (Росія).

В Харькове прошел "Марш протеста против строительной мафии" В Харькове прошел "Марш протеста против строительной мафии"