У поїздах Південної залізниці буде лунати музика у виконанні оркестру Харківської обласної філармонії. Як повідомила 4 квітня "SQ" заступник директора філармонії з творчого планування Наталія Бєляєва, у філармонії вже був спільний проект з Південною залізницею, коли оркестр виступав у фойє Південного вокзалу. "Проект був цілком вдалим, і співпрацю вирішили продовжити. Південна залізниця звернулася до нас з такою пропозицією", - повідомила Н.Бєляєва.

Зокрема, при відправленні поїздів лунатиме "Марш Радецького" Йоганна Штрауса, а в дорозі пасажири почують інші композиції - від класичних до сучасних, у тому числі музику українських композиторів. Філармонія надала записи творів Сергія Прокоф'єва, Георга Фрідріха Генделя, Карла Орфа, Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського, Джакомо Пуччіні, Джузеппе Верді, Арама Хачатуряна, Олександра Бородіна, Леонарда Бернстайна, Михайла Клеофас Огінського. Також у потягах можна буде почути твори у виконанні академічного хору філармонії ім. В.Палкіна у супроводі оркестру та корейської скрипальки Естер Ю на скрипці Страдіварі.

Довідка "SQ". У 2009 р. оркестр Харківської обласної філармонії виступив на Південному вокзалі в Харкові. Музиканти виконували класичні твори та музичні композиції з кінофільмів. Диригував директор - художній керівник філармонії Юрій Янко.