Телекомпанія "АТН" подала до суду на харківського міського голову Геннадія Кернеса за наклеп. За словами директора ТОВ "Телекомпанія "АТН" Олега Юхта, наклеп на адресу служби новин пролунав після закінчення останньої сесії Харківської міськради (відбулася 28 вересня - "SQ"). Про це О.Юхт заявив 3 листопада в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO".

За його словами, цей позов суди не хочуть приймати до розгляду. Зараз позов так і не прийнятий, і телекомпанія подала апеляцію на неприйняття.

Крім того, за наклеп, що пролунав на адресу АТН у телепрограмі "Експертиза", подані позови до виробника передачі, розповсюджувачів - ЗАТ "РТК "Тоніс-Центр" (ефірний бренд - "7-й канал"), каналу "ОТБ" і до головного санітарного лікаря Харкова Ірини Зубкової. Як зазначив О.Юхт, "за версією програми, вона заявила, що АТН вчинила злочин, а журналіст "Експертизи" Ігор Пермінов сказав, що глядачі, дивлячись АТН, розплачуються за це власним здоров'ям". "Ми будемо доводити, що ті, хто поливають брудом АТН, - брехуни. Нам потрібно захистити своє добре ім'я", - заявив О.Юхт. Позови подані до Дзержинського районного суду та Господарського суду Харківської області.

Також низка судових позовів подана керівництвом телеканалів "Фора" і "Право-А/ТВК". Генеральний директор АТ "ТРК "Право-А/ТВК" Олена Баранник і генеральний директор ПрАТ "ТРК "Фора" Ірина Рубашко повідомили, що з літа не можуть зареєструвати в Департаменті реєстрації фізичних та юридичних осіб Харківської міськради зміни про зміну керівництва телеканалів (влітку вони були призначені гендиректорами). Заборони на реєстрацію пов'язані з тим, що кілька років тому на "Право-А/ТВК" і "Форі" змінилися акціонери, але зараз люди, що продали акції, подали позови про визнання цих угод недійсними. Керівники телеканалів подали відповідні позови, а також позови про зняття заборон на реєстраційні дії. І.Рубашко також подала позов з приводу рейдерського захоплення "Фори". "Зникнення документів, виготовлення незрозумілих наказів, незаконне отримання дубліката ліцензії на мовлення, виготовлення печатки (дублікат ліцензії та печатка отримані Віктором Мозговим, який представляється в.о. гендиректора "Фори" - "SQ"), паралізація господарської діяльності. З'являються люди, які стверджують, що вони є господарями, з'являється новий директор - це схема рейдерського захоплення", - заявила І.Рубашко.

О.Баранник також повідомила, що для того щоб відновити мовлення, "Право-А/ТВК" зверталася до низки телекомунікаційних операторів. Один з них відмовився, але є оператори, які розробили для каналу комерційні пропозиції. "Проблема тільки в тому, що їм потрібно зайти на ХОРТПЦ (Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр), щоб протягнути кабель між передавачем каналу і передавальною крапкою. Але я не можу добитися у ХОРТПЦ дозволу пройти цим людям на його територію", - повідомила О.Баранник.

Вона заявила, що населенню намагаються нав'язати думку про те, що зникнення каналів з ефіру - це господарська суперечка, але це неправда. "Телеканал був відключений 14 вересня, перший позов до ​​суду з'явився 16 вересня, і тільки 26 вересня суд ухвалив рішення про забезпечення цього позову. Ми наполягаємо, що йдеться про замовлення влади, про її змову з тими людьми, від яких залежить наше мовлення" , - заявила О.Баранник.

Довідка "SQ". Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" у вересні припинили своє мовлення. З пов'язаними з цим подіями можна познайомитися тут.