Судові виконавці в присутності правоохоронців виносять речі, що належать Харківської громадської організації "Спадщина", із займаного нею офісу на вулиці Сумській, 44 / 2. Як повідомив 2 вересня "SQ" голова "Спадщини" Валерій Дяченко, сьогодні вранці судові виконавці за допомогою "болгарки" зрізали замки з дверей і зараз виносять на вулицю все, що знаходилося у приміщенні. "Близько 5 днів тому нас попередили про виселення у зв'язку із рішенням суду, але ми подали апеляцію до Вищого господарського суду, і поки справа не буде розглянута там, виселяти нас не мають права. Крім того, про виселення нас попереджав один судовий виконавець, а здійснюють виселення вже два інших виконавці. Це також є порушенням закону", - заявив В.Дяченко.

Крім того, за його словами, виконавча служба діє надто поспішно. "Зазвичай рішення судів виконуються через кілька місяців, а тут минуло всього кілька днів. На нашу думку, в справі явно відчувається корупційна складова", - підкреслив В.Дяченко.

Як повідомила "SQ" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, дії правоохоронців абсолютно законні. "Був виклик міліції з боку "Спадщини". Правоохоронці приїхали, але ніяких порушень не виявили: все в рамках закону. Про те, що з приміщення необхідно винести всі речі і документи, представники організації були попереджені заздалегідь, але вони цього не зробили", - зазначила Л.Волкова.

Як повідомив 2 вересня журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес, приміщення на вул. Сумській, 44/2, що були здані в оренду "Спадщині", ця організація здавала в суборенду іншим структурам. "Ці приміщення використовувалися не за призначенням, тому що їх передали в оренду іншим комерційним структурам на інших умовах. Тому ми подали заяву до суду. Суд виграний, відповідне рішення вступило в законну силу", - зазначив мер.

"Як дбайливі власники, ми повинні ефективно використовувати майно територіальної громади. Тому приміщення товариства "Спадщина" повернені у комунальну власність", - підкреслив міський голова.
 

 

 

Довідка "SQ". ХОО "Спадщина" 4 липня програла суд управлінню комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради. Згідно  рішенню господарського суду Харківської області, товариство зобов'язане залишити займані ним приміщення на вул. Сумській, 44 / 2.

10 серпня керівництво ХОО "Спадщина" подало апеляцію. Апеляційний суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції.