Група дітей з Рахівського району Закарпатської області 2 червня прибула в Харківську область на відпочинок. Як повідомив сайт облдержадміністрації, 40 дітей проведуть тиждень в оздоровчому таборі "Орлятко" Борівського району.

"Рішення про відпочинок дітей виникло в результаті плідної співпраці з Рахівською райдержадміністрацією. У грудні минулого року ми підписали з ними договір про налагодження взаємовигідних економічних, соціальних і культурних зв'язків між органами місцевого самоврядування, підприємствами та установами обох районів", - повідомив голова Борівської РДА Володимир Сенчук. Він зазначив, що сьогодні розпочався перший заїзд дітей з Рахівського району, який і відкриває двосторонній обмін. "У програмі перебування передбачені оглядові екскурсії, спортивні змагання, відвідування культурних заходів, а також спілкування з однолітками. Я вважаю, що це дасть нашим дітям можливість глибше вивчити культуру, історію і традиції регіонів України. Таке безпосереднє спілкування з однолітками дозволить зламати певний стереотип, який на сьогодні склався у відносинах між Східною та Західною Україною", - підкреслив В.Сенчук.

За словами В.Сенчука, відпочинок дітей з Харківської області в Рахівському районі, а дітей із Закрпаття - на Харківщині стане традиційним. "Цього ж літа в Закарпатську область поїдуть діти з Харківської області. Ми плануємо зробити такі заїзди постійними. Зараз ми розглядаємо два варіанти відправлення харківських дітей на відпочинок: літній відпочинок у Рахівському районі та зимовий відпочинок. Закарпатська область славиться своїми гірськими курортами, тому є ймовірність, що харківські діти поїдуть туди взимку. Тим більше, що Рахівський район знаходиться в 20 км від Буковеля", - підкреслив він.

Також керівник Борівської РДА підкреслив, що за домовленістю двох районів усі витрати, пов'язані з перебуванням дітей, лежать на приймаючій стороні.