Эндокринологическое отделение городской больницы №2 открылось после капремонтаЕндокринологічне відділення Харківської міської клінічної лікарні № 2 (пр. Московський, 197) відкрилося після капітального ремонту. Як повідомив 2 лютого журналістам директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат, реконструкція відділення обійшлася міському бюджету в 778 тис.грн.

За словами Ю.Сороколата, ендокринологічне відділення розраховане на 70 ліжок, з яких 20 відносяться до центру "Діабетична стопа", де лікуються хворі з важкими ускладненнями цукрового діабету. "Наступним етапом реконструкції лікарні буде ремонт хірургічного відділення, який обійдеться в 300-400 тис. грн.", - підкреслив директор Департаменту охорони здоров'я.

Як зазначила заступник харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, цього року відділення ендокринології може приймати не тільки хворих на цукровий діабет, але і пацієнтів, що мають іншу ендокринну патологію. "Після завершення капітального ремонту відділення харків'яни, які страждають на захворювання ендокринної системи, можуть отримувати стаціонарну медичну допомогу в сучасних комфортних умовах", - додала віце-мер.

За словами лікарів, зараз ендокринологічне відділення повністю заповнене пацієнтами.

 

Эндокринологическое отделение городской больницы №2 открылось после капремонта Эндокринологическое отделение городской больницы №2 открылось после капремонта

 

Довідка "SQ". Усього в Харкові близько 7 тис. хворих на цукровий діабет, які потребують лікування інсуліном, і близько 40 тис. хворих на цукровий діабет I і II типу.

На 1 червня 2010 р. на диспансерному обліку в закладах охорони здоров'я Харківської області перебуває 77 тис. 275 хворих на цукровий діабет, у т.ч. 12 тис. 848 інсулінозалежних, з них 461 дитина. У районах області мешкає 34 тис. 66 хворих, з яких 5 тис. 695 інсулінозалежних, з них 215 дітей.

27 травня 2010 р. на базі Обласного дитячого ендокринологічного центру Харківської обласної дитячої клінічної лікарні була відкрита школа самоконтролю для дітей, які страждають на цукровий діабет. Крім того, в Харкові вже близько 17 років на базі міської клінічної лікарні № 2 працює школа самоконтролю для дорослих, хворих на діабет.