В Україні 2 червня починається зовнішнє незалежне оцінювання знань. У цей день відбудеться тестування з української мови та літератури. Як повідомив сайт Українського центру оцінювання якості освіти, в день тестування кожен майбутній абітурієнт повинен мати при собі документи, які необхідно пред'явити на вході до пункту тестування: документ, що засвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження, серія і номер якого зазначені в сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання), сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, запрошення-перепустка для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Центр нагадав, що в разі непред'явлення цих документів охочий пройти ЗНО не буде допущений до пункту тестування.

Також Український центр оцінювання якості освіти відзначив, що на тестування бажано взяти з собою дві-три капілярні або гелеві ручки з чорнилом чорного кольору і маленьку прозору пляшку з питною водою.

Як повідомив центр, адреси і карти розташування пунктів тестування розміщені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Центр порекомендував заздалегідь дізнатися про маршрути проїзду до пунктів тестування. У центрі нагадали, що початок зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів - об 11.00. Допуск до пункту тестування триватиме з 10.10 до 10.45.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. пройде в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов).

Тести з української мови та літератури пройдуть 2 і 3 червня, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) - 6 червня, математики - 8 червня, російської мови - 10 червня, біології - 14 червня, історії України - 16 червня, фізики - 20 червня, географії - 22 червня, хімії - 24 червня. Кожен абітурієнт міг записатися на 5 тестувань. До 5 липня учасники оцінювання отримають результати тестів. У 2011 р. буде збільшено час на виконання тестів з історії України та географії (до 150 хв.) та зменшено кількість завдань з 51 до 46 у тестах з іноземних мов.

У 2011 р. для участі в зовнішньому незалежному тестуванні в Харківській області зареєструвалося 14 тис. 404 абітурієнти, серед них 5 тис. 941 випускник минулих років.

Як зазначив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, близько 9% усіх зареєстрованих для участі в тестах щорічно зривають здачу тестування - або не з'являються, або спізнюються (при запізненні навіть на 1 хвилину абітурієнт не допускається до тестування), або не приносять необхідні документи. Він зазначив, що з 16 вишів, на базі яких буде проходити тестування, шість проводять тестування не в своїх основних корпусах, тому абітурієнти повинні уважно стежити за адресою проведення тестування. На сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти розміщені карти із зазначенням пунктів тестування та зазначений транспорт, на якому можна доїхати до цих пунктів.