Підрозділ для дітей, позбавлених батьківського піклування, відкрився сьогодні, 1 червня, на базі дитячого соматичного відділення міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17 заводу ім. Малишева. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат, цей підрозділ був відкритий для створення належних умов утримання дітей, позбавлених батьківського піклування. "Доручення про відкриття такого підрозділу ще в квітні дав міський голова Геннадій Кернес. Буквально за півтора місяці ми змогли зробити ремонт у цьому приміщенні і відкрити його до Дня захисту дітей. Підрозділ відремонтовано за рахунок залучених позабюджетних коштів у розмірі понад 50 тис.грн., але утримуватися діти в ньому будуть за рахунок міськбюджету", - зазначив Ю.Сороколат.

Як повідомив головний лікар лікарні № 17 Дмитро Черепів, в підрозділі три кімнати - спальня з вісьмома ліжками, пеленальним столиком і необхідним інвентарем, кімната для годування і кімната з іграшками та м'якими меблями. За словами головлікаря, підрозділ розраховане на 10 ліжок. Зараз тут знаходиться 8 дітей віком від трьох місяців до одного року. "Ці малюки ще не мають офіційного статусу дитини-сироти, у деяких з них є проблеми з оформленням документів. Тут перебувають діти, які потребують стаціонарного обстеження та лікування, яке їм зможе забезпечити лікарня. З дітьми попрацюють психолог, логопед. Після того, як всі документи будуть оформлені і ми будемо розуміти, що дитина не потребує стаціонарного лікування, її направлять до дитячого будинку", - підкреслив Д.Черепов.

Як додав Ю.Сороколат, харчування дітей-сиріт у новому підрозділі забезпечить міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування.