Харьковские предприниматели требуют отставки правительства Н. АзароваБільше 200 підприємців та представників громадських організацій Харкова 1 лютого вийшли на пл.Свободи, де почали всеукраїнську безстрокову акцію протесту. Учасники акції виступають за дострокові вибори Верховної Ради і вимагають негайної відставки уряду Миколи Азарова.

Крім того, підприємці та активісти виступають проти прийнятого Податкового кодексу, а також проекту Трудового кодексу, який, за їхніми словами, не містить норм, що обмежують тривалість робочого тижня, що суперечить Конституції України.

Мітингувальники тримають плакати "Ні податковим репресіям!", "Кабмін у відставку, а кодекс на звалище!" і прапори профспілки підприємців. До акції протесту також приєдналися представники чорнобильських організацій Харкова і "діти війни".

Голова Харківської міської організації профспілки підприємців Олександр Шармар закликав профспілкові та громадські сили об'єднатися проти уряду М.Азарова.

Акції протесту проходять у багатьох обласних центрах України.

Харьковские предприниматели требуют отставки правительства Н. Азарова Харьковские предприниматели требуют отставки правительства Н. Азарова

Довідка "SQ". 18 листопада 2010 р. Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада до 2 грудня в Києві та інших містах країни пройшли акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу, зокрема, в Києві було встановлено наметове містечко. Підприємці вимагали від президента України Віктора Януковича ветувати документ. 2 грудня до парламенту надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу, і Верховна Рада прийняла нову редакцію кодексу. Наметове містечко підприємців на Майдані (Київ) було розібране вночі 3 грудня за допомогою спецпідрозділів МВС.