"Харків дуже перспективне місто для розвитку кіновиробництва", - заявив "SQ" режисер-постановник з Санкт-Петербурга (Росія) Владислав Кузьмін. За його словами, широкою базою для російського кінематографа є Київ, але зараз там важко знімати. Крім невигідного територіального розташування і великих проблем із транспортною інфраструктурою (постійних заторів), за останні роки вартість виробництва там різко зросла. У результаті Харків для кіновиробництва став привабливішим за столицю, особливо для російських кіностудій.

"Перевагами Харкова є близькість до російського кордону, задовільний стан транспортної інфраструктури, маса різних цікавих архітектурних і природних локацій для проведення кінозйомок у місті та його околицях, велика кількість молоді", - зазначив В.Кузьмін. За його словами, важливим для кіновиробництва є загальна дешевизна міста, зокрема, оренда приміщень. Також режисер відзначив близькість Харкова до Криму, який є популярним майданчиком для зйомки фільмів.

Довідка "SQ". Зараз у Харкові знімають художній фільм "Дау" про фізика Льва Ландау. На початку березня в місті розпочнуться зйомки сцен науково-фантастичного інтернет-серіалу "Велике полювання". Також у Харкові пройшли зйомки фільму "Російське" та фільму "Прощавай" з режисером Еміром Кустуріцею в головній ролі.