Дев'ять харківських спортсменів уже отримали ліцензії на участь у літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у 2012 р. у Лондоні (Великобританія). Про це 18 жовтня повідомив журналістам заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до чемпіонату Євро-2012 Олександр Попов.

За його словами, ліцензії отримали Віктор Рубан, Вікторія Коваль і Ніна Мильченко (стрільба з лука), Олексій Пригоров (стрибки у воду), Дар'я Степанюк (плавання), Наталія Погребняк і Ганна Міщенко (легка атлетика), Олександр Гвоздик (бокс) та Ібрагім Алдатов (вільна боротьба).

"Практично впевнений, що ми повинні отримати ліцензію з синхронного плавання, оскільки наші дівчата останнім часом виступають дуже вдало і входять до вісімки найсильніших. Харків на цих цифрах не зупиниться", - зазначив О.Попов.

Він також нагадав, що до списків на підготовку до літніх Олімпійських ігор у Лондоні, затверджених у Національному олімпійському комітеті (НОК), включені 73 харківських спортсмени-кандидати до національної збірної України. З них 16 відносяться до елітної групи - це ті, хто має максимальні шанси увійти до національної збірної.

 

Довідка "SQ". Олімпіада-2012 - тридцяті за рахунком літні Олімпійські ігри. Вони пройдуть у Лондоні з 27 липня до 12 серпня. Лондон стане першим містом, яке прийме ігри вже втретє (раніше Олімпіада проходила там у 1908 і 1948 рр.).

Як повідомив 20 червня голова Харківського обласного відділення НОК, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, харківські спортсмени, які претендують на участь у літніх Олімпійських іграх 2012 р. у Лондоні, будуть отримувати додаткове фінансування. Загальна сума фінансування становитиме 5 млн. 600 тис.грн. За словами М.Добкіна, якщо спортсмен отримає ліцензію на участь в Олімпійських іграх, то фінансова підтримка буде надаватися йому аж до від'їзду до Лондона.