Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України (КДК ФФУ) визнав, що матч "Металіст" - "Карпати", який був зіграний 19 квітня 2008 р. і завершився з результатом 4:0, пройшов з порушенням принципів Fair Play. Про це повідомила газета "Сегодня" з посиланням на голову КДК Стефана Решка. Він відмовився назвати санкції, визначені рішенням. "Спочатку його розішлють всім сторонам, а офіційно оприлюднять, швидше за все, на початку наступного тижня", - відзначив С. Решко. Він повідомив, що "не конкретизуючи покарання, скажу, що знято очки, на багатьох накладені штрафи, дискваліфікації теж є. Ми підкоряємося УЄФА, а там дуже жорстко борються з футбольною корупцією". С.Решко зазначив, що КДК - це перша інстанція, і незгодні з його рішенням можуть звернутися до Апеляційного комітету ФФУ, а потім і в спортивний арбітражний суд в Лозанні (Швейцарія).

За неофіційною інформацією, з обох клубів у цьому сезоні знімуть по 9 очок. Крім того, спортивного директора "Металіста" Євгенія Краснікова, який нібито "преміював" гравців "Карпат" сумою у 110 тис. дол., а також молдавського футболіста Сергія Лащенкова (на той момент захисник "Карпат", зараз виступає в Азербайджані), через якого нібито велися переговори про підкуп львівської команди, назавжди відлучили від футболу. А інші футболісти "Карпат", які брали участь у тому матчі, оштрафовані на 5 і 10 тис.дол.
 

Довідка "SQ". 1 лютого 2010 р. на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надав відеозапис визнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Мова йде про гру 26-го туру чемпіоната-2007/08, у якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близьким до" Металіста ", за що отримала солідну фінансову винагороду".

Як заявив 28 квітня перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, КДК ФФУ має прийняти остаточне рішення з приводу обставин матчу між "Металістом" і "Карпатами", який, за висновком комітету з етики та чесної гри ФФУ, мав договірний характер.

Зараз у чемпіонаті Прем'єр-ліги у "Карпат" 8 очок, "Металіста" - 7.