XIX Чемпіонат світу з футболу 11 червня відкрився в ПАР. Урочиста церемонія відкриття першого в історії чемпіонату світу на африканському континенті відбулася в Йоганнесбурзі на полі стадіону "Соккер Сіті". Там же в стартовому поєдинку чемпіонату збірна ПАР зіграє з командою Мексики. У другому матчі дня в Кейптауні зустрінуться збірні Уругваю і Франції.

Довідка "SQ". Чемпіонат світу з футболу 2010 р. відбудеться в ПАР з 11 червня до 11 липня. Матчі чемпіонату світу з футболу прийматимуть 10 стадіонів ("Soccer city", "Green Point", "Durban", "Ellis Park", "Free State", "Nelson Mandela", "Mbombela", "Peter Mokaba", "Royal Bafokeng "," Loftus Versfeld ") у 9 містах Країни. Фінальний матч відбудеться в Йоганнесбурзі.

У чемпіонаті беруть участь 32 збірні: від Азії - Австралія, Північна Корея, Південна Корея, Японія; від CONCACAF-Гондурас, Мексика, США; від Океанії - Нова Зеландія; від Південної Америки - Аргентина, Бразилія, Парагвай, Уругвай, Чилі; від Європи - Англія, Німеччина, Греція, Данія, Італія, Іспанія, Нідерланди, Португалія, Сербія, Словаччина, Словенія, Франція, Швейцарія; від Африки - Алжир, Гана, Камерун, Кот-д'Івуар, Нігерія, ПАР.