Харків'янка Лілія Кулик завоювала золоту медаль чемпіонату України з легкої атлетики, що проводився 1-4 липня на донецькому стадіоні "Локомотив". Про це "SQ" повідомив старший тренер збірної України з легкої атлетики по Харківській області Андрій Новіков. 4 липня у змаганнях з потрійного стрибка Л. Кулик була першою з результатом 14 м 27см. Срібну медаль у цій дисципліні завоювала також представниця команди Харківської області Світлана Мамеєва, її результат 13 м 88 см. У потрійному стрибку у чоловіків харків'яни Євген Семененко (результат - 16 м 88 см) і Олександр Сергєєв (16 м 79 см) зайняли, відповідно, другу і третю сходинки п'єдесталу. Переможцем у цьому виді стрибків став представник команди Київської області Віктор Ястребов (16 м 96 см).

Жіноча команда Харківської обл. (Ганна Плотіціна, Ольга Андрєєва, Олена Алексєєнко, Юлія Ірхіна) стала найсильнішою в естафеті 4х100 м (46,37 сек.). Харківська чоловіча команда (Руслан Перестюк, Дмитро Підіпригора, Андрій Пшінік, Анатолій Довгаль) в естафеті 4х100 м була другою (42,05 сек), а комплект золотих медалей здобула збірна команда України (40,17).

3 липня харківський стрибун у висоту Олександр Нартов, подолавши планку на позначці 2 м 26 см, завоював срібну медаль. Золота медаль у цій дисципліні дісталася Дмитру Дем'янюку (Львівська обл.), що також показав результат 2 м 26 см, але використовував під час змагань меншу кількість спроб, бронза у Віктора Шаповала (Львівська та Вінницька обл.) - 2 м 20 см. Ще одне срібло команді Харківської області принесла Ольга Іванкова, яка метнула списа на 54 м 03 см, а Ольга Андрєєва внесла до командної скарбнички бронзову нагороду, показавши третій результат на дистанції 200 м - 23,54 сек.

У загальнокомандному заліку в чемпіонаті була першою команда Харківської області (1780 очок). Другими стали представники Донецької обл. (1753), третіми - Київської (1645).

Одночасно з чемпіонатом проходили змагання з легкої атлетики в рамках V Літніх спортивних ігор молоді України. У стартах чемпіонату брали участь 84 легкоатлети з Харківської області, результати 54-х з них враховувалися і в залік Літніх спортивних ігор молоді. Так, О. Нартов, отримавши срібну нагороду чемпіонату у стрибках у висоту, став також володарем золотої медалі в цьому виді в залік Літніх спортивних ігор молоді. Харківські легкоатлетки Наталія Погребняк, Дар'я Піжанкова, Ганна Корнута і Уляна Лепська стали переможцями ігор молоді в естафеті 4х100 м з результатом 45,78 сек. Андрій Радіоненко, Руслан Байрамов, Ярослав Сологуб та Дмитро Гайок поповнили скарбничку команди Харківської обл. бронзовими нагородами ігор в естафеті 4Х400 м (3 хв. 15,14 сек.). У загальнокомандному заліку Літніх спортивних ігор молоді з легкої атлетики першою команда Дніпропетровської області, на другому місці - Донецька обл., на третьому - Харківська обл.

Довідка "SQ". Згідно регламенту цих змагань, результати в естафетах враховувалися окремо для чемпіонату та ігор молоді.