Урочистий прийом з чемпіоном, призерами та учасниками Х зимових Паралімпійських ігор у г.Ванкувері (Канада), їх тренерами, родичами, фізкультурно-спортивним активом області відбувся в Харківській облдержадміністрації. Зустріч 4 червня провів заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Євген Савін.

У своєму зверненні до учасників зустрічі Є. Савін зазначив: "Ми знаємо, як багато потрібно сил, терпіння і мужності для досягнення таких спортивних результатів, як ваші. Саме ви довели, що представники нашої країни можуть займати провідні місця у зимових видах спорту. Ті результати, яких ви досягли - це подвиг. Ви показали всьому світові, які спортивні таланти є в Україні. Від усієї душі хочу вас привітати і подякувати за вашу серйозну і кропітку роботу ".

Під час зустрічі спортсменам, тренерам і фахівцям були вручені відзнаки, почесні грамоти, нагороди та подяки Харківської облдержадміністрації і Харківської облради. Зокрема, володар повного комплекту медалей Паралімпійських ігор в біатлоні та лижних гонках (чемпіон, срібний та бронзовий призер) Віталію Лук'яненку було присвоєно почесну відзнаку Харківської облради "Слобожанська слава", бронзовому призерові Ігор Людмилі Павленко - іменний годинник облради.

Зі списком нагороджених можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". Збірна України посіла п'яте місце в загальнокомандному заліку Х зимових Паралімпійських ігор, що відбулися 12-21 березня у Ванкувері (Канада), завоювавши 19 медалей - 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових. Всього в зимових Паралімпійських іграх брали участь шість харківських спортсменів, які завоювали 4 медалі: В. Лук 'яненко - 1 золоту, 1 срібну і 1 бронзову медалі; Людмила Павленко - 1 бронзову медаль.

Усього було розіграно 64 комплекти нагород у п'яти видах спорту - гірськолижному спорті, біатлоні, лижних гонках, хокеї і керлінзі. У загальнокомандному заліку перемогла збірна Німеччини за рахунок більшої кількості золотих нагород (13-5-6). Збірна Росії стала другою, завоювавши 38 медалей - 12 золотих, 16 срібних і 10 бронзових. Третє місце полсіла збірна Канади (10-5-4), четверте - Словаччини (6-2-3), шосте - США (4-5-4).