"Більшість виборців не має уявлення про тих кандидатів, які беруть участь у виборах. Особливо це стосується кандидатів у депутати за партійними списками і кандидатів у депутати за мажоритарними округами", - заявив 28 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківського обласного відділення Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний.

За його словами, згідно закону про вибори, окружні та дільничні комісії повинні забезпечити наявність на дільницях хоча б мінімальної інформації про учасників виборчого процесу.

"Наші спостерігачі провели моніторинг 49 виборчих дільниць і ні на жодній не виявили таких матеріалів. Тому ніхто з виборців не знає, хто ж знаходиться, наприклад, в списках тієї чи іншої партії. І хотілося б подивитися не на першу п'ятірку, а на 30 - 40 позицій. З точки зору платника податків, можна було б міркувати, що нічого на них витрачати гроші, нехай самі себе рекламують. Але з іншого боку, немає ж взагалі інформації! Коли наші спостерігачі спілкувалися з членами комісій, то деякі говорили, що в окружкомах міркували так, мовляв, передамо матеріали разом з бюлетенями, тобто в п'ятницю-суботу перед виборами. Хоча вивісити матеріали про суб'єктів виборчого процесу комісії повинні набагато раніше, фактично з 16 жовтня", - зазначив М.Камчатний.

Довідка "SQ". Чергові вибори місцевих рад, а також вибори сільських, селищних і міських голів в Україні призначені на 31 жовтня.