Партія "Єдиний центр" розраховує увійти до трійки лідерів на місцевих виборах в цілому по Україні і в тому числі по Харківській області. Про це 13 вересня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив лідер партії "Єдиний центр", політолог Вадим Карасьов.

"Для того щоб ми взяли третє місце в цілому по Україні, є всі передумови. Сьогодні в суспільстві існує запит на партії нового типу, які можуть працювати на місцях. Виграють ті партії, що мають сильні місцеві партійні осередки, авторитетні люди, що знають, якими проблемами живуть люди. У нас по Україні 12 тис. партійних осередків, більше тільки у Партії регіонів - 17 тис. Перше місце буде за Партією регіонів, друге - за партіями "Сильна Україна" чи "Батьківщина", а ми візьмемо третє місце - судячи з того, кого ми висуваємо, як іде кампанія, який настрій серед самих партійців", - зазначив В.Карасьов.

За його словами, у ЄЦ є всі шанси зайняти третє місце й у Харківській області. "Зараз у регіоні позиції наших політичних суперників ослаблені в порівнянні з минулим політичним циклом. Партія регіонів як партія влади несе відповідальність за те, що відбувається в області та місті, облорганізація "Батьківщини" зазнає труднощів, пов'язаних з реорганізацією. Непогано в Харкові розкручено "Сильну Україну ", але оскільки поки немає серйозних авторитетних представників від них на вибори мера, це дає шанс "Єдиному центру" конкурувати. Наша партія на виборах харківського мера буде підтримувати Андрія Білогрищенка (президент громадської організації "Харківські сузір'я" - "SQ"), відому й пізнавану людину", - повідомив лідер ЄЦ.

Як зазначив В.Карасьов, на виборах міського голови буде три основні конкуренти - в.о. мера Геннадій Кернес, голова облорганізації "Батьківщини" Арсен Аваков й А.Білогрищенко. "Вибори в Харкові будуть цікаві, тому що досить серйозні люди беруть участь. І я оптимістично дивлюся на ці вибори. Перш за все тому, що Г.Кернес й А.Аваков асоціюються ще зі старою владою на рівні регіону, і для них кампанія, за наявною в мене інформацією, може перетворитися на їхні особисті розборки, на продовження боротьби, яка була в останні кілька років. І це не дасть Харкову нічого позитивного. Потрібно піти від розборок і зосередитися під час виборчої кампанії на реальних проблемах. Ми повинні дати виборцям щось нове, позитивне, показати, що ми знаємо і проблеми, і як їх вирішувати. У нас розуміння проблем є, кандидат є, команда є ", - повідомив В.Карасьов.

У свою чергу А.Білогрищенко заявив, що має намір серйозно втрутитися в боротьбу своїх основних конкурентів. "На жаль, у пресі боротьбу за крісло мера представляють як боротьбу двох титанів. Але я думаю, як би ці титани не стали "титаніками". Сьогодні на вулицях думають зовсім по-іншому, ніж подається в пресі. І не треба вселяти харків'янам, що у них обмежений вибір. Я думаю, вони в змозі зрозуміти, де брехня, а де правда ", - зазначив А.Білогрищенко.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також міських, селищних та сільських голів призначено в Україні на 31 жовтня. Про намір балотуватися на посаду харківського міського голови заявили А. Аваков, А.Білогрищенко, Г. Кернес, голова обласної організацій ВО "Свобода" Ігор Швайка.

14 серпня партія "Єдиний центр" прийняла рішення про використання моделі колективного лідерства і створила колегію лідерів, які по черзі керуватимуть на засіданнях колегії. Рішення при цьому будуть приймати консенсусом. До складу колегії лідерів було обрано Віктора Балогу, Володимира Бондаря, Ростислава Валіхновського, В.Карасьова, Ігор Кріля, Кирила Куликова, Лесю Оробець, Василя Петьовку, Ігоря Попова, Віктора Тополова.