Народний депутат, лідер партії "Єдиний центр" Ігор Кріль від імені партії направив президентові України Віктору Януковичу відкритого листа з приводу "загрози життю кандидата в мери Харкова Андрія Білогрищенка". Про це 15 вересня повідомив офіційний сайт "Єдиного центру".

"Наша політична сила публічно оголосила про висунення кандидатом на посаду міського голови Харкова А. Білогрищенка. Його намір балотуватися на пост міського голови Харкова є цілком логічним і випливає з високого рівня довіри людей, які бачать в ньому виразника та провідника своїх інтересів. Сьогодні кандидат від "Єдиного центру" має один з найвищих показників підтримки харків'ян. Однак саме цей факт став причиною численних проблем у діяльності як А.Білогрищенка, так і облорганізації нашої партії", - сказано в заяві.

"Перш за все офіційно повідомляю вам про підготовку замаху на життя А.Білогрищенка. Інформацію про найнятого в Росії професійного вбивцю, завдання якого - фізичне знищення кандидата, нам повідомили компетентні джерела в правоохоронних органах Харківської області. Вони отримали підтвердження таких злочинних планів в ході оперативно-розшукових заходів, причому замовлення на цю брудну операцію зроблено з Харкова ", - заявив І.Кріль.

За його словами, інформацію про підготовку замовленого замаху на А. Білогрищенка доповнюють численні анонімні погрози на його адресу. "Крім того, окремі "доброзичливці" з чиновницьких кабінетів наполегливо радять йому згорнути активність і відмовитися від намірів балотуватися на посаду міського голови", - підкреслив він.

І.Кріль також звернув увагу на той факт, що Харківське обласне управління юстиції "під безглуздими приводами відмовляється зареєструвати зміну керівництва обласної організації "Єдиного центру ", хоча за законом не має на це права".

А. Білогрищенко заявив "SQ", що на його життя дійсно готують замах. За словами А.Білогрищенка, йому відомі імена замовників вбивства, але називати їх прізвища він відмовився. А. Білогрищенко заявив, що в цей момент знаходиться в Харкові. На питання "SQ", чи не боїться він залишатися в місті, А.Білогрищенко відповів: "Ні, не боюся".

За словами А.Білогрищенка, про підготовку замаху на своє життя він дізнався з особистих джерел в Києві. "Хай цим питанням займаються правоохоронці", - підкреслив президент "Харківських сузір'їв".