Особливістю цих виборів стала безпрецедентно низька явка. У Харкові на 19.00 вона становила 40%, зокрема, в Московському районі - 36,5%. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив народний депутат - харків'янин Дмитро Святаш (фракція Партії регіонів). "Хоча ці вибори принципово відрізняються від усіх попередніх, починаючи з 2006 р., утома виборців дає про себе знати. Людям набридло не тільки ходити на вибори, але і все, що пов'язано з виборами", - зазначив Д.Святаш.

За його словами, якби місцеві вибори проходили одночасно з парламентськими, явка виборців була б вищою: "Інформаційне поле було б щільне, загострення пристрастей було б більшим. Але все-таки розділяти місцеві та парламентські вибори правильно, тому що люди точно розуміють, що голосують не за щось, а за когось".
Про серйозні порушення Д.Святаш не чув. За його словами, якщо вони і є, то мають несистемний характер, а значить, не можуть вплинути на результати виборів.

Також за словами Д.Святаша, новий закон про місцеві вибори - правильний. "З одного боку, правильно, коли люди голосують за ідеологію, але яка ідеологія може бути, наприклад, у комунальному господарстві? Коли люди голосують за представників органів місцевого самоврядування, вони повинні голосувати за живу конкретну людину, до якої вони можуть звернутися зі своїми побутовими проблемами. З точки зору партійного структурування також вважаю правильним відсутність можливості самовисування. Людина повинна розуміти, в якій вона буде працювати в команді, хто поруч з нею буде, коли вона прийде до певного органа влади. Час одинаків минув", - зазначив Д.Святаш.