На этих выборах - низкая явка избирателей - С. Чернов"На цих місцевих виборах спостерігається низька явка виборців", - заявив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської облради, кандидат у депутати облради Сергій Чернов. За його словами, люди звикли пов'язувати свою долю з діями центральних органів влади. "І коли сьогодні проводяться вибори до місцевих рад, то ті люди, які завжди віддавали перевагу президентським виборам, виборам народних депутатів, сьогодні просто вирішили не прийти на вибори до місцевих рад", - зазначив С.Чернов.

Він також повідомив, що в сільській місцевості явка виборців вища, ніж у місті. "Це можна пояснити. Голови та депутати сільських рад ближче до людей, вони більш пізнавані. Адже багато людей голосують за тих кандидатів, яких вони знають, які себе вже зарекомендували з позитивного боку", - підкреслив С.Чернов.

Також голова облради відзначив, що розстановка політичних сил за підсумками виборів прогнозована. За його даними, до рад усіх рівнів зареєстровані кандидати від 51 політичної партії. Кандидатами облради зареєстровано 1 тис. 27 осіб, на рівні сільських і селищних рад зареєстровано 11 тис. 940 кандидатів. А всього в області участь у виборах беруть 23 тис. 904 людини, які є кандидатами на 9 тис. 968 посад в органах місцевого самоврядування.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.

Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області). Звичайних дільниць - 1596 (область - 1057, Харків - 539). Спеціальних виборчих дільниць - 82 (область - 24, Харків - 58). Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області на вибори до Харківської обласної ради. Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.