Харківський адміністративний суд скасував дві постанови Харківської обласної виборчої комісії стосовно кандидата на посаду харківського міського голови Арсена Авакова. Про це "SQ" повідомили в прес-службі облорганізації ВО "Батьківщина". Суд скасував рішення облвиборчкому, відповідно до якого А.Аваков повинен "утримуватися від дій, які перешкоджають роботі Харківської обласної виборчої комісії". Цю постанову облвиборчком виніс після подачі скарг трьох цивільних осіб, які намагалися довести, що дії А.Авакова біля друкарні "Фоліо Плюс" могли порушити їх конституційні права.

Довідка "SQ". Вибори місцевих рад заплановано на 31 жовтня.

23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Як заявив 25 жовтня прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст.158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів по виборах в Харківську облраду в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".

За словами голови обласної виборчої комісії Олександра Русанова, договір на виготовлення бюлетенів облвиборчком уклав з ТОВ "Майдан", яке, у свою чергу, орендувало обладнання для друку у ТОВ "Фоліо Плюс".