"Промисловці і підприємці повинні невідкладно виробити свої пропозиції щодо вдосконалення Податкового кодексу, щоб їхня позиція була врахована під час прийняття документа в другому читанні", - заявив заступник голови партії "Сильна Україна" Костянтин Бондаренко 30 червня під час робочої поїздки до Луганська. Про це "SQ" повідомили у прес-службі політичної партії "Сильна Україна".

К. Бондаренко зазначив, що партія готова підтримувати підприємців в дискусії щодо внесення змін до кодексу, сприяти у проведенні круглих столів та семінарів, на яких будуть сформульовані пропозиції для доопрацювання кодексу.

"Сильна Україна" і наш лідер Сергій Тігіпко постійно акцентують увагу на тому, що необхідні серйозні зміни, що забезпечують прозорість податкової сфери та усунення самої можливості для протиправних дій з боку податківців. На жаль, той варіант кодексу, який розробили Міністерство фінансів, Мінекономіки та податкові органи, не відповідає уявленням про цивілізовані підходи до ведення бізнесу в Україні", - підкреслив К. Бондаренко.

Він також відзначив, що партія підготувала свої зауваження до Податкового кодексу, і дуже важливо, щоб представники бізнесу, аналітики, економісти, політики, громадські лідери об'єднали свої зусилля і відстояли ті доповнення, які будуть сприяти розвитку бізнесу.

К. Бондаренко також обговорив з представниками Луганської обласної організації партії "Сильна Україна", налічує вже 6 тис. членів, низка питань, що стосуються партійного будівництва, шляхів реформування різних сфер суспільного життя, а також підготовки до виборів у місцеві органи влади. "Сьогодні все більше і більше людей об'єднується навколо ідеологічної та світоглядної платформи" Сильною України ". Відрадно, що вони повні бажання працювати і втілювати свої прогресивні ідеї на всіх рівнях, починаючи з району і міста і закінчуючи державою", - зазначив політик.

 

Довідка "SQ". Верховна Рада (ВР) 17 червня прийняла в першому читанні внесений Кабінетом міністрів України проект Податкового кодексу. Як повідомив сайт ВР, за прийняття за основу постанови (№ 6509) про прийняття проекту проголосували 247 депутатів.

За законопроектом податок на прибуток знижується за кілька років з нинішніх 25% до 17%, причому до 20% його повинні знизити вже в 2011 р., а потім - по 1% на рік. Він може бути додатково підвищений на 2% обласними радами і на 3% - райрадами і міськрадами. ПДВ зменшується по одному відсотку на рік - з 20% в 2011 р. до 17% в 2014 р. Малому бізнесу надають податкові канікули (з 1 січня 2011 р. до кінця 2015 р.), але вони стосуються лише підприємців, які надають побутові послуги населенню і заробляють не більше 300 тис.грн. на рік, а також юросіб із прибутком не більше 100 тис.грн. на рік. Єдиний податок для фізосіб залишається на рівні 20-200 грн./міс. в залежності від виду діяльності та місця роботи, для юросіб - 6%.