Голова фракції Блоку Юлії Тимошенко в Харківській облраді Андрій Стронов 30 квітня на сесії оголосив про складання повноважень керівника фракції і створення групи "За Харківщину". До групи увійшли депутати від БЮТ А. Стронов, Геннадій Броншпак, В'ячеслав Золотарьов, Володимир Кульбеч та Олександр Романов.

Довідка "SQ". 21 квітня Арсен Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина". А. Фельдман був звільнений з цієї посади і призначений в.о. голови міського відділення ВО "Батьківщина".

На знак незгоди з рішенням Юлії Тимошенко про заміну О. Фельдмана на А. Авакова на посаді керівника Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" вказані депутати, а також заступники керівника обласної парторганізації склали з себе обов'язки членів обласного бюро партії, керівників партійних організацій і керівників фракцій БЮТ у місцевих радах. А сам О. Фельдман відмовився від пропозиції Ю. Тимошенко очолити міську парторганізацію.

29 квітня на сесії Харківської міськради п'ятеро депутатів заявили про створення депутатської групи "Харків - вперед!". До складу депутатської групи увійшли депутати з БЮТ Олександр Заболотний, Віктор Ларченко, Володимир Наконечний, Олександр Пилипенко та Олена Стронова. Керівником групи обрано В. Наконечний.