Партія Юрія Луценка "Народна самооборона" приєднається до ВО "Батьківщина". Про це йдеться у зверненні лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка до делегатів з'їзду "Батьківщини", який проходить сьогодні в Києві. Про це повідомив сайт "Батьківщини".

"Вірю, що шлях об'єднання - це шлях до перемоги. Маю на увазі перемогу насамперед не партійну, а перемогу здорового глузду. Перемогу правди, перемогу України та її народу", - йдеться у зверненні Ю.Луценка.

Ю.Луценко також підкреслив необхідність "об'єднання в єдину команду демократів "Батьківщини", "Фронту змін", партії "УДАР" та інших опозиційних партій Комітету опору диктатурі, а також необхідність очищення партійних рядів".

Довідка "SQ". Вибори до Верховної Ради Україні пройдуть у жовтні 2012 р.

8 серпня 2011 р. представники 9 опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі в Україні. Заяву про створення комітету підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна Україна", "Наша Україна", Народного Руху України і "Фронту змін". 9 серпня до комітету приєдналися ВО "Свобода" та Українська соціал-демократична партія. Пізніше "Громадянська позиція" вийшла зі складу комітету.

22 січня в ході святкування Дня Соборності і Свободи України на Софійській площі в Києві названі партії підписали угоду про спільні дії, одним з пунктів якої значилося створення єдиного списку кандидатів у народні депутати України за мажоритарним округам за принципом "один округ - один кандидат від об'єднаної опозиції".