"29 жовтня опівночі закінчується передвиборча агітація", - йдеться в п.2 ст.47 закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Згідно закону, передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів. Напередодні і в день виборів забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій і т.д.) від імені кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, місцевих організацій партій - суб'єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб'єктами виборчого процесу.

У цей же час забороняється проведення концертів, спектаклів, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом у депутати, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови про підтримку проведення таких публічних заходів". Також заборонено розповсюджувати агітаційні матеріали та листівки.

Довідка "SQ". На 31 жовтня в Україні призначені чергові вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних і міських голів.