Харківська міськорганізація (ХМО) ВО "Батьківщина" заявила, що в останні дні представники харківської влади все частіше говорять про можливі провокації в день голосування 31 жовтня. Зокрема, голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін заявив про нібито існуючу загрозу зриву виборів, а начальник Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області Олександр Баранник повідомив, що за його інформацією представники однієї з опозиційних партій намагаються за грошову винагороду залучити спортсменів до дій, спрямованих на зрив виборів. У відповідь ХМВ ВО "Батьківщина" офіційно заявила про свою зацікавленість в чесному проведенні виборів. У заяві підкреслено, що "кандидат на посаду міського голови, голова облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков за даними соцдосліджень різних служб впевнено лідирує в передвиборчій кампанії. Крім того, ВО "Батьківщина" переконана у проходженні до Харківської міськради кількох десятків своїх представників як за партійними списками, так і за мажоритарними округами. За результатами виборів у міськраді буде створена потужна фракція нашої партії, навколо якої буде сформовано конструктивну більшість депутатів, які підтримують політику міського голови А.Авакова".

У заяві ХМВ ВО "Батьківщина" підкреслено, що нинішня харківська влада знає про реальний стан справ і бачить, що ситуація виходить з-під їх контролю, тому намагається саботувати виборчу кампанію. "Зокрема, голова Харківської міської виборчої комісії Олександр Дмитренко, який є представником Партії регіонів, своїми діями повністю паралізував не тільки роботу міськвиборчкому, а й формування дільничних виборчих комісій", - зазначено в документі.

"Ми заявляємо, що вибори дійсно знаходяться під загрозою зриву. Порушивши за час свого головування більше десятка статей закону про вибори, О.Дмитренко вніс хаос і сум'яття в роботу міськвиборчкому. Він і представники більшості у виборчкомі створили ситуацію, коли місто опинилося абсолютно не підготовленим до виборчого процесу. За два дні до виборів відсутній остаточний список членів дільничних комісій, немає офіційно завіреного списку голів, заступників і секретарів комісій, очевидні численні процедурні порушення, пов'язані з виготовленням, транспортуванням, зберіганням та видачею виборчих бюлетенів", - підкреслено в заяві.