П'ятеро депутатів Харківської міськради заявили про створення депутатської групи "Харків - вперед!". Про це повідомили "SQ" в прес-службі народного депутата Олександра Фельдмана (Блок Юлії Тимошенко). До складу депутатської групи увійшли депутати від БЮТ Олександр Заболотний, Віктор Ларченко, Володимир Наконечний, Олександр Пилипенко, Олена Стронова. Керівником групи обрано В. Наконечного.

За словами депутатів, вирішенням проблем Харкова та захистом інтересів харків'ян можуть ефективно займатися тільки місцеві харківські політичні проекти, а не філії загальнонаціональних партій. "Для нас важливіше одне дерево, висаджене у Харкові, ніж ООН, НАТО і СОТ, разом узяті. Наша ідеологія - харківський інтерес, а не націоналізм, комунізм та інші "ізми". Для нас важливіша міська територіальна громада, а не держава з її олігархічними, бюрократичними та іншими корупційними надбудовами та інтересами. Наша стратегія - змінювати не владу, а життя. Ми вважаємо, що Харкову сьогодні потрібна принципово новий політичний порядок і ми готові його запропонувати ", - говориться в заяві групи "Харків - вперед!"

Як зазначили депутати, з питань, які будуть сприяти поліпшенню життя харків'ян, "Харків - вперед!" буде голосувати солідарно з провладною більшістю, але з питань, які у чомусь утискатимуть інтереси харківських виборців, будуть виступати з "радикальною опозиційною критикою".

 

Довідка "SQ". 21 квітня Арсен Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина". А. Фельдман був звільнений з цієї посади і призначений в.о. голови міського відділення ВО "Батьківщина".

На знак незгоди з рішенням Ю. Тимошенко про заміну О.Фельдмана на А.Авакова на посаді керівника Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", зазначені депутати, а також заступники керівника обласної парторганізації склали з себе обов'язки членів обласного бюро партії, керівників партійних організацій і керівників фракцій БЮТ у місцевих радах. А сам О. Фельдман відмовився від пропозиції Ю. Тимошенко очолити міську парторганізацію.