Запланований раніше на квітень з'їзд партії "Батьківщина" відбудеться в п'ятницю, 30 березня. Про це депутатів БЮТ сповістили смс-повідомленнями, повідомило "Дзеркало тижня".

Інформацію про проведення з'їзду підтвердив депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Пашинський. "По-перше, ми повинні продемонструвати єдність і бойовий дух партії, незважаючи на те, що наш лідер Юлія Тимошенко перебуває в катівнях режиму", - сказав він. "По-друге, на з'їзді будуть внесені технічні зміни до статуту у зв'язку з новим законом про вибори. Враховуючи "особливо тепле" ставлення Міністерства юстиції до нашої партії, ми повинні прибрати всі моменти, в яких Мін'юст може угледіти двозначність", - повідомив депутат. По-третє, на з'їзді буде анонсоване обговорення передвиборчої програми партії. "Проект програми складали експерти, і він уже обговорювався в обласних організаціях. Але оскільки "Батьківщина" претендує на об'єднавчий центр опозиції, то ми вважаємо, що передвиборна програма повинна пройти широке громадське обговорення", - зазначив С.Пашинський.

За його словами, на з'їзд будуть запрошені політичні соратники "Батьківщини". "І я не виключаю, що після закінчення з'їзду побачить світ цікава заява, підписана й нашими політичними партнерами, про майбутій формат виборчої кампанії", - підкреслив депутат.