Близько 150 представників від 16 місцевих організацій політичних сил Харківської обл. підписали листа до президента України Віктора Януковича з вимогою "виконати свою обіцянку і забезпечити чесне проведення виборів у Харківській області". Про це повідомив офіційний сайт Харківської облорганізації ВО "Батьківщина".

У листі зазначено, що численні порушення, зокрема, ситуація з друком виборчих бюлетенів на вибори до Харківської облради, які друкувалися "підприємством, що не має відповідної ліцензії, більше того, без належної організації обліку, складування і транспортування". Результати виборів, за словами авторів листа, "не будуть відповідати волевиявленню громадян, тому єдиною умовою проведення чесних виборів може бути перенесення дати голосування та організація виборчого процесу відповідно до законодавства України".

Серед підписантів - п'ятеро кандидатів на посаду харківського міського голови (Арсен Аваков, Володимир Дронов, В'ячеслав Д'яченко, Олександр Сирота й Олександр Шармар), довірена особа кандидата в мери Харкова Андрія Білогрищенка Дмитро Чепурін, семеро голів облорганізацій політичних партій, четверо голів міськорганізації політичних партій , 86 кандидатів у депутати Харківської облради, 34 кандидати у депутати Харківської міськради, 14 кандидатів у депутати районних рад Харківської області.

Довідка "SQ". Вибори до місцевих рад заплановано на 31 жовтня.

23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Як заявив 25 жовтня прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів на вибори до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".

За словами О.Русанова, договір на виготовлення бюлетенів облвиборчком уклав з ТОВ "Майдан", яке в свою чергу, орендувало обладнання для друку у ТОВ "Фоліо-Плюс".