М. Добкин не будет баллотироваться в народные депутаты

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прийняв рішення не балотуватися в депутати Верховної Ради і залишитися працювати на посаді губернатора. Про це він заявив журналістам 26 жовтня. "Я давно обдумав це рішення і залишаюся в Харкові. Також я вважаю абсолютно вірною заяву заступника голови Партії регіонів Володимира Рибака про те, що голови обладміністрацій не повинні балотуватися до парламенту. Я обома руками "за" і вважаю, що в іншому випадку потрібно писати заяву і скласти з себе повноваження голови ОДА. Це, до слова, закріплене Конституцією право", - підкреслив М.Добкін.

Також губернатор зазначив, що списки кандидатів у депутати від ПР у мажоритарних округах уже подані до Києва. "Всі вони харків'яни та відомі люди. Але поки не буде рішення партії і кандидатури не будуть висунуті на голосування на з'їзді, я не можу назвати прізвищ", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Парламентські вибори пройдуть в Україні в листопаді 2012 р. Як заявив 26 жовтня на брифінгу в Тернополі перший заступник голови Партії регіонів В.Рибак, голови облдержадміністрацій не будуть балотуватися на виборах до Верховної Ради у 2012 р.